Udgivet i Livsstil

Nye lamper til badeværelset - 5 ting du skal overveje før du køber

Af Badeværelsesmøbel.dk

Vores valg af lamper er vigtige for funktionen af de enkelte rum - her er badeværelset ingen undtagelse. Lyset gør meget, både for stemningen og for funktionaliteten, og det er vigtigt, at vi vælger de rette lamper med det rigtige lys, så vi får mest mulig glæde ud af de forskellige rum i vores hjem.

Synes du, at det kan være svært at finde lamper til badeværelset? Så er du ikke alene; der er nemlig ikke uendelige muligheder. Men der er nogle ting, du med fordel kan tage stilling til, inden du køber, og som kan lette dit valg en del. Læs videre herunder, hvor du får vores bud på de 5 vigtigste ting, du bør overveje forud for køb af lamper til badeværelset.

1. Praktik først og fremmest - lampen skal kunne tåle fugt

Allerførst så må du selvfølgelig kigge på, at den lampe, du vælger, er vandtæt og tåler fugt. Badeværelset er et fugtigt rum i kraft af, at det er der, vi går i bad, og det er vigtigt at den elektronik vi bruger på badeværelset, kan fungere i fugtige rum. Derfor kan du med det samme sortere alle tekstiler fra, og holde dig til lamper i faste materialer, der er lavet med det formål at blive brugt på badeværelset.

Der findes mange slags lamper på Andlight.dk - her kan du finde masser inspiration og gode lamper, der kan holde til at bo på badeværelset.

2. Funktionalitet - hvor har du brug for lys på dit badeværelse

Dernæst kan du med fordel kigge lidt på, hvilke funktioner dit badeværelse har. Du skal med andre ord tage stilling til, hvad du bruger dit badeværelse til.

Dit badeværelse bør have spotlys i loftet over bruseren. Dit badeværelse bør have et klart og fokuseret lys i eller omkring spejlet, du kan bruge, når du sætter hår eller lægger make-up. Badeværelset bør have et overordnet loftslys, der skaber den fundamentale belysning i rummet, og badeværelset bør have enkelt, funktionelle lamper placeres strategisk korrekt rundt omkring i lokalet. Derfor bør du altså stille dig selv spørgsmålet: Hvad bruger jeg mit badeværelse til - hvor har jeg ekstra brug for lys?

3. Stil og indretning

Det gælder for alle rum i hjemmet, at de skal følge en stil og en indretning, der passer til det overordnede tema - jo mere personlig en indretning du har, jo stærkere er den hjemlige følelse. Her er badeværelset ingen undtagelse, og der gælder de samme regler, som for resten af hjemmet. Indretningen skal være velvalgt, personlig og karakteristisk for den gennemgående stil.

Når du skal vælge lamper til badeværelset, er det derfor særdeles relevant at se på, hvad der passer ind i den indretningsstil, du har valgt for resten af hjemmet - hvad kan du godt lide, og hvilke designs tiltaler dig? Det er lige så vigtigt på badeværelset, som det er i hjemmets øvrige rum.

4. Formål - hvilken type lys har dit badeværelse brug for?

Det næste du med fordel kan kigge på, når du ønsker at optimere din belysning på badeværelset, er hvilken type belysning, du bør gå efter. Hvilket formål har de forskellige områder af dit badeværelse?

Hvis du for eksempel er så heldig at have et badekar, så nyder du sikkert en stille stund i det varme vand i ny og næ. Her er ro og fred essentielt, og i den forbindelse er lyset særligt vigtigt. I dette tilfælde vil det være relevant at kigge efter en lampe, der kan dæmpe lyset efter behov, hvis ikke dine loftspots har denne funktion. Den belysning du bruger ved spejlet, bør derimod være skarp og fokuseret, og skal igen kunne noget helt andet.

Det er sjældent, at én enkelt lyskilde på badeværelset er nok til at varetage alle de behov, der er. Derfor er et godt råd at finde lamper med forskellige formål, så du får mest muligt ud af badeværelsets mange muligheder.

5. Rummets størrelse - hvor meget plads har du?

Sidst bør du tage stilling til badeværelsets størrelse, når du køber nye lamper. Har du et stort badeværelse, har du brug for flere lamper. Hvis du har et småt badeværelse, så har du tilsvarende brug for færre lamper, men med flere funktioner.

Du bør altid tage udgangspunkt i det enkelte rum, når du vælger belysning - størrelse, funktion, stil og formål. På den måde give du dig selv de bedste vilkår for at få mest muligt glæde ud af dit badeværelse.

Find det du mangler på badeværelsesmøbel.dk

Vi hjælper dig med at finde de bedste produkter til de bedste priser. Vi har samlet mere end 19.887 produkter fra mere end 240 forhandlere, så du nemt kan finde det du leder efter. Vi har også samlet mere end 35.454 priser, så du kan sammenligne priser og finde det bedste tilbud. Alle priser er senest opdateret 2024-07-21 09:03:46.

101
Produkttyper
19.887
Produkter
240
Forhandlere
35.454
Priser

Vi tager forbehold for fejl og mangler i priser og produktinformation. Alle priser er inkl. moms og ekskl. fragt.