Find den rigtige badehætte og gå i bad uden at gøre håret vådt

Hvorfor i alverden ville du ikke gøre dit hår vådt, når du går i bad? Det er måske den første tanke, der rammer dig, når du ser denne overskrift, men der er faktisk adskillige gode grunde til at anskaffe dig en badehætte.

Du behøver ikke altid at vaske dit hår

Er du en person, der tager et bad hver dag, behøver du faktisk ikke nødvendigvis at vaske dit hår. Selvfølgelig kan vores hår drage meget gavn af shampoo, balsam og conditioner, men det kan også blive for meget af det gode. Især hvis du bruger standardhårprodukter nede fra dit lokale supermarked. Disse produkter er ikke alle lige gode til alt slags hår, så det hjælper ikke nødvendigvis at bruge dem hver dag.

Så brug en badehætte til at holde dit hår tørt i ny og næ. På den måde kan du vedligeholde din hygiejne og samtidig spare tid. Hvis du for eksempel tager et bad, før du tager på arbejde, kan meget af din tid blive spildt på at vaske dit hår – selvom det måske ikke behøves – og derefter at stå og tørre det i evigheder. Med en badehætte kan du skåne dit hår og samtidig komme hurtigere ud af døren.

Du kan beskytte en hårkur

Der findes mange hårkure og -produkter, der kræver, at du skal lade dem sidde i håret et stykke tid, før du vasker det ud, eller det skal slet ikke vaskes ud, men blot forblive i håret. Her er en badehætte igen utrolig nyttig, for det betyder, du kan holde dit hår helt tørt i badet og beskytte de hårprodukter, du har puttet i håret.

En badehætte hører heller ikke udelukkende til i badet. Du kan sagtens beholde den på et stykke tid, imens hårkuren arbejder. Det ser måske fjollet ud, men hvis du bor alene og har masser af tid for dig selv, er der alligevel ingen som kommer til at se dig rende rundt i en badehætte.

Badehætter til konkurrencesvømning

Badehætter bruges ikke kun ude på badeværelset. Du kan også købe særlige badehætter – også kaldet svømmehætter – som er designet til brug i svømmebassiner. De sidder langt strammere til dit hoved, fordi deres formål er at gøre dig hurtigere i vandet. Professionelle svømmere og cyklister har nemlig en ting til fælles: Deres tøj skal sidde stramt til kroppen for at sænke den modstand, som deres krop møder. For cyklister handler det om at sænke vindmostanden i tøjet. Svømmere forsøger at sænke vandmodstanden.

Derfor bruger de en badehætte, der kan skjule deres hår, så håret ikke sænker dem i vandet. Og så skånes håret for øvrigt også imod kloret i vandet. Klor i et svømmebassin er som regel ikke en trussel mod dig eller dit hår, men hvis du bruger mange timer hver uger i klorvand, kan det begynde at have en dårlig påvirkning på dit hår.

Svømmehætters materiale

Svømmehætter er ikke lavet af det samme materiale som almindelige badehætter. Svømmehætter kan fås i følgende materialer:

  • Latex: Det er et af de tyndere materialer til svømmehætter, så det skal behandles skånsomt. Fordelen er, at latex er mere åndbart end for eksempel silikone
  • Silikone: Her får du det mest alment brugte materiale. Silikone er behagelig at have på, og så har det en lang holdbarhed. Kort sagt er den let at bruge og velegnet til alle
  • Lycra: Lycra holder ikke vandet ude i samme grad som latex og silikone, da det er et stof. Det er et behageligt materiale at bruge, og det skader ikke dit hår, men det er ikke lige så effektivt til at bekæmpe vandmodstanden, når du svømmer

Menu
Top